Saturday, 30 June 2012

WORDLESS SATURDAY..(2)**SANTAI SEKEJAP..!!

                                     





Merenung jauh..!!


menarik gambar ni sebab kayu tu nampak bersambung dengan batu..


Bersandar sambil tersenyum..


Pandang langit sejenak..!!




  PESANAN RINGKAS...

1- 44% Off 2D1N stay for 2 persons in Deluxe Queen room @ CUBE Boutique Hotel, near Bukit Bintang (Kuala Lumpur). Only RM90 instead of RM160.. @myimart >>>TEKAN SINI..!!

2-Cintailah Allah kerana kamu akan dicintai oleh Allah.. Blog cinta ISLAM terbaik di Malaysia>>>

3-Do you like shopping? MEGA Bloks | Shop | MEGA Brands brings to you more brands..>>>
TEKAN SINI..!!

4-Search a new car?? New brand?? motortrader give to you more choices and more brands..>>>
TEKAN SINI..!!

Friday, 29 June 2012

PHOTOSHOOT DI TANJUNG BIRU..??!!



Assalamualaikum....

Entry kali ni saje2 nak kongsi dgn korang mengenai Tanjung Biru... Sebenarnya, aku pon tak tahu sangat pasal tempat ni..

Tapi, kalau korang ase nak photoshoot pemandangan waktu senja, boleh laa datang ke sini..!!!
Aku pon just snap beberapa pic untuk buat koleksi peribadi...hik3...



Welcome to Tanjung Biru..!!


Banyak signboard supaya pengunjung tak sesat..



Tengok kat hujung sana, ramai tak pengunjung..??



Saje aku je posing kat sini..


tengah fikir masa depan..



Merenung jauh ke arah laut..


Menarik nye pemandangan kat sini...


Sape laa yang termenung kat bawah tu..!!


Indah nya alam ciptaan Allah..


Masa ni hampir pukul 7..matahari pon dah nak tenggelam..


      PESANAN RINGKAS...

1- 44% Off 2D1N stay for 2 persons in Deluxe Queen room @ CUBE Boutique Hotel, near Bukit Bintang (Kuala Lumpur). Only RM90 instead of RM160.. @myimart >>>TEKAN SINI..!!

2-Cintailah Allah kerana kamu akan dicintai oleh Allah.. Blog cinta ISLAM terbaik di Malaysia>>>

3-Do you like shopping? MEGA Bloks | Shop | MEGA Brands brings to you more brands..>>>
TEKAN SINI..!!

4-Search a new car?? New brand?? motortrader give to you more choices and more brands..>>>
TEKAN SINI..!!


APA YANG MENARIK DI TANJUNG TUAN..???



Assalamualaikum...
  
Sejak abis exam ni, rajin sangat aku nk update blog...kali ni entry aku nk update masa aku pergi kat Tanjung Tuan masa semester 1...dah lama dah tapi baru ada masa nak update...
Apa yang korang tahu tentang Tanjung Tuan..???

Sebenarnya destinasi ini menyimpan banyak tarikan yang bersifat akademik, lasak dan berorientasikan keluarga....


Nampak tak signboard tu..???


  
kereta kebal ni nampak menarik jerr....


Ketika aku menyusur laluan dalam kawasan Hutan Rekreasi Tanjung Tuan untuk sampai ke Rumah Api, rasa macam pergi trackking masa zaman sejarah tahu tak??? lasak pon terasa jugak!!

Sebelum tiba di rumah api tersebut, korang boleh menyaksikan beberapa telaga usang, bekas tapak kaki Hang Tuah, pantai tersembunyi yang indah serta lereng-lereng bukit yang mencabar fizikal.


Tengok laa laluan yang agak misteri ni...Cuba korang jalan2 pada waktu malam..!!



apa motif aku amik pic kayu balak ni..???


Kalau korang rasa nak tengok keajaiban air mata air yang mengalir dari rekahan batu tebing pantai, di sini ia boleh ditemukan dan diminum terus!

Setibany di puncak bukit, korang dengan mudahnya mengenal pasti sebuah rumah api yang juga dikenali dengan nama Rumah Api Cape Rachado.
Tapak rumah api yang pernah musnah akibat perang yang meletus pada abad ke-16 ini boleh dikelilingi untuk melihat pemandangan laut yang luas.




Ni laa Rumah Api..!!

























Korang rasa air kat celah2 batu ni boleh minum tak..???


Cantik kan permandangan ni...!!


Best nyerr kalau dapat berkayak...!!


Alangkah seronoknya kalau dapat mandi>>!!! 



Menikmati alam ciptaan ALLAH...



Pic last menunnjukkan aku dah nak balik..!!!






PESANAN RINGKAS  


1- 44% Off 2D1N stay for 2 persons in Deluxe Queen room @ CUBE Boutique Hotel, near Bukit Bintang (Kuala Lumpur). Only RM90 instead of RM160.. @myimart >>>TEKAN SINI..!!

2-Cintailah Allah kerana kamu akan dicintai oleh Allah.. Blog cinta ISLAM terbaik di Malaysia>>>

3-Do you like shopping? MEGA Bloks | Shop | MEGA Brands brings to you more brands..>>>
TEKAN SINI..!!

4-Search a new car?? New brand?? motortrader give to you more choices and more brands..>>>
TEKAN SINI..!!






Thursday, 28 June 2012

WORDLESS THURSDAY...^1--^ ENDING OF SEMESTER TWO (2)

     





PESANAN RINGKAS

1- 44% Off 2D1N stay for 2 persons in Deluxe Queen room @ CUBE Boutique Hotel, near Bukit Bintang (Kuala Lumpur). Only RM90 instead of RM160.. @myimart >>>TEKAN SINI..!!

2-Cintailah Allah kerana kamu akan dicintai oleh Allah.. Blog cinta ISLAM terbaik di Malaysia>>>TEKAN SINI..!!

3-Do you like shopping? MEGA Bloks | Shop | MEGA Brands brings to you more brands..>>>TEKAN SINI..!!

4-Search a new car?? New brand?? motortrader give to you more choices and more brands..>>>TEKAN SINI..!!

Wednesday, 27 June 2012

JALAN-JALAN DI BANDAR I-CITY


Assalamualaikum..


hmmm...dh lama x update blog....ni disebabkan cbuk memanjang..haaa exam pon baru abis ari ni.....
entry kali ni rasanya nak tnya korang prnah prgi Bandar i-City x???

i-City merupakan bandar cahaya digital yang terindah di Malaysia...ia nya terletak di Seksyen 7, Shah Alam.. agak sesat jugak aku sebelum tiba ke sini...


tak banyak gmbar yg aku snap sebab masa yg cemburukan aku..jadi, aku ada masa setengah jam je kat sini,,,



cantik tak pokok ni..?? mcm pokok ceri...


teruja dgn pokok ni...



makin terserlah suasana pada waktu malam...ada 2 ekor lembu di hujung sana...!!



saje snap pic kat bangau2 ni...



nak masuk snow walk, tapi.....tak cukup masa..!!!



best dapat bersandar kat gajah ni...nasib baik dia x pijak!!



paling suka panda2 ni...comel kan???



masa ni kat kaki dinosaur, nasib baik dia tak bergerak...



pic last m'gambarkan aku keletihan...



Info

i-City memiliki status Koridor Raya Multimedia (MSC) yang dianugerahkan status Taman Antarabangsa oleh kerajaan Selangor.

* Mengambil model daripada Clarke Quay, Singapura.

* Terkenal sebagai bandar lampu digital dan juga destinasi pelancongan di Malaysia yang menggunakan teknologi lampu LED canggih.

Bandar komersial integrasi dengan kos pembangunan RM2 bilion, dilengkapi 20 megabit sesaat hubungan jalur lebar.

* Kira-kira 5,000 pelawat berkunjung setiap malam dan bilangan itu bertambah kepada 10,000 pengunjung pada hujung minggu.

* Untuk keterangan lanjut, hubungi i-City di talian 03-5521 8800 atau layari web 
http://i-city.my/



P/S : sampai sini je entry kali ni...baru balik exam....nak tdow...!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...