Wednesday, 27 June 2012

JALAN-JALAN DI BANDAR I-CITY


Assalamualaikum..


hmmm...dh lama x update blog....ni disebabkan cbuk memanjang..haaa exam pon baru abis ari ni.....
entry kali ni rasanya nak tnya korang prnah prgi Bandar i-City x???

i-City merupakan bandar cahaya digital yang terindah di Malaysia...ia nya terletak di Seksyen 7, Shah Alam.. agak sesat jugak aku sebelum tiba ke sini...


tak banyak gmbar yg aku snap sebab masa yg cemburukan aku..jadi, aku ada masa setengah jam je kat sini,,,



cantik tak pokok ni..?? mcm pokok ceri...


teruja dgn pokok ni...



makin terserlah suasana pada waktu malam...ada 2 ekor lembu di hujung sana...!!



saje snap pic kat bangau2 ni...



nak masuk snow walk, tapi.....tak cukup masa..!!!



best dapat bersandar kat gajah ni...nasib baik dia x pijak!!



paling suka panda2 ni...comel kan???



masa ni kat kaki dinosaur, nasib baik dia tak bergerak...



pic last m'gambarkan aku keletihan...



Info

i-City memiliki status Koridor Raya Multimedia (MSC) yang dianugerahkan status Taman Antarabangsa oleh kerajaan Selangor.

* Mengambil model daripada Clarke Quay, Singapura.

* Terkenal sebagai bandar lampu digital dan juga destinasi pelancongan di Malaysia yang menggunakan teknologi lampu LED canggih.

Bandar komersial integrasi dengan kos pembangunan RM2 bilion, dilengkapi 20 megabit sesaat hubungan jalur lebar.

* Kira-kira 5,000 pelawat berkunjung setiap malam dan bilangan itu bertambah kepada 10,000 pengunjung pada hujung minggu.

* Untuk keterangan lanjut, hubungi i-City di talian 03-5521 8800 atau layari web 
http://i-city.my/



P/S : sampai sini je entry kali ni...baru balik exam....nak tdow...!!!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...